Årlige feiringen av erkeengel Uriel!

Erkeengelen Uriel regnes for å være visdommens engel, som skinner Guds sannhets lys til de som søker informasjon, løsninger eller til og med trenger visdom. «En av de strålende englene, Uriel, blir ordinert ved lyn og torden» Enoks bok 6:2

Erkeengelen Uriel ga profeten Ezra Sutuel et visdomsbeger og åpenbarte de himmelske mysteriene for ham. I den Etiopisk ortodokse tewahedo kirke er 22. juli en dag for å feire og minnes dagen da Erkeengelen Uriel la profeten Ezra Sutuel drakk kunnskapens beger. «En engel ved navn Uriel kom for å hjelpe meg.» Esra Sutuel 2:1

Måtte erkeengel Uriels velsignelser være over oss alle, Amen!

Årlig høytid av Archangel Gabriel!

I den Etiopisk tewahedo kirke feires det hvert år den 26. juli, årlig høytid av den hellige erkeengel Gabriel.
Høytiden feires til minne for at Archangel Gabriel reddet de hellige 3 åring barnet Kirkos og moren Iyeluta ved å brakte dem ut av et kokende jernkar og reddet dem fra faren for evig død.

Dette pga. at de påstår at de er kristne og nekter å ofre til demoner. Dette har skjedd i år 300. Men da Konstantin den store, den første romerske keiseren, kom til makten, bygde han en kirke på samme sted der moren og hennes barn led martyrdøden.

 

 

Den årlige feiringen av Abraham og Den hellige treenighet!

Den 7. juli gikk Gud inn i Abrahams hus og kunngjorde at hans kone Sara skulle føde Isak, uttrykte deres godhet og kjærlighet, velsignet Abraham og fortalte ham om hans fremtidige liv. 1 Mosebok 18:1-10. Festen for den hellige treenighet feires årlig av den etiopisk ortodokse Tewahedo kirke.

I dag, hvis vi lever ved å ønske fremmede velkommen, mette de sultne, vise medfølelse med de trengende, rense vårt hjerte og skille det fra synd, være vennlig og positiv tenkning og så videre, vil Gud bo i våre liv. Han vil velsigne oss og helliggjøre oss. For det legeme han bor i, vil bli velsignet og helliggjort. Han kjenner vårt hjertes ønsker og utretter alle de gode tingene vi ønsker.

Må den Hellige Treenighet, som velsignet Abrahams hus, besøke vårt hus med velsignelser, og fylle opp vår liv med håp!

 

 

De hellige apostler Peter og Paulus

Hvert år i den etiopisk-ortodokse tewahedo-kirke feires 12. juli (ሐምሌ 5 ቀን) på den ene siden som dagen for avslutning av fastetiden, som begynner etter 2. pinsedag og som er oppnevnt etter apostlene, og på den andre siden minnestund for de hellige Peter og Paulus som kjempet den gode kristne kampen og ledd martyrdøden. Selv om disse to apostler døde til forskjellig tid, feires minnedagen for de to apostler på samme dag.

De to Hellige hadde svært ulik bakgrunn og ulik personlighet, men begge ble kalt av Jesus til å tjene ham og hans rike. Den hellige Petter ble kalt da de jobbet med fisking med hans bror i Galileasjøen. Matt 4: 18-20. Den hellige Paulos sin derimot, er mirakuløs. Hele historien finner du i Apostlenes gjerninger 9: 1-20.

Fremdeles den dag i dag tjener de kirken gjennom skriftene de forfattet ved den Hellige Ånds inspirasjon. Peter skrev de to brevene som inneholder 8 avsnitt mens Paulus skrev tretten av brevene i det nye testamente.

Måtte de helliges velsignelser alltid være med oss, amen!