Pinse

Etter vår Herre Jesu Kristi himmelfart, samlet Jomfru Maria, de 12 disiplene, de 72 apostlene og de 36 hellige seg i Jerusalem for bønn. På Kristi himmelfarts dag minnet Jesus til disiplene «Og se, jeg sender over dere det som min Far har lovet. Men dere skal bli i byen til dere blir utrustet med kraft fra det høye.»» (Lukas 24:49).

På pinsemorgenen, som det står skrevet i Apostlenes gjerninger 2:1-4, «Da pinsedagen kom, var alle samlet på ett sted. Plutselig lød det fra himmelen som når en kraftig vind blåser, og lyden fylte hele huset hvor de satt. Tunger som av ild viste seg for dem, delte seg og satte seg på hver enkelt av dem. Da ble de alle fylt av Den hellige ånd, og de begynte å tale på andre språk etter som Ånden ga dem å forkynne».

Høytiden feires i vår kire med Gudstjeneste søndag 23. juni 2024.

 

 

 

Årlig høytid av erkeengel Michael

I den etiopisk-ortodokse Tewahdo kirke feires dagen i dag 19. juni 2024 til minne for at erkeengel den helllige Michael reddet Afomia fra Satans hender. Den hellige Mikael er en engel med stor gunst i nærvær av den høyeste Gud og englene, som alltid ber foran Guds trone for menneskehetens skyld og alt som er best for dem.

Hoved årlige høytider av Den hellige erkeengel Mikael er bl.a.

1. 19. november: På denne dagen utnevnte Gud erkeengelen den hellige Mikael over alt i himmelen. På denne dagen viste den hellige Mikael seg også for Josva, Noahs sønn, i form av en kongens hær med stor ære. Josva 5:13-15
2- 19. juni: På denne dagen reddet erkeengelen Afomia fra Satans hender, og på denne dagen ble den rettferdige kongen den hellige Lalibela døde.
3- 19. desember: er dagen da den store etiopiske rettferdige Abba Samuel døde.
4- 19. august: er dagen da erkeengelen Mikael hjalp kong Konstantin og regjerte seir.

Erkeenglens velsignelse være med oss alle!

 

 

Det årlige sommeravslutningsprogrammet for søndagsskolen samt foreldrenes og voksne bekjentskapsseremoni

Det årlige sommeravslutningsprogrammet for søndagsskolen samt foreldrenes og voksne bekjentskapsseremoni ble avholdt lørdag 15. juni 2024 fra kl. 12.00 på Lambertsetter stadion, Glimmerveien 44, 1155 Oslo.
«For denne verdens barn ordner seg klokere med hverandre enn lysets barn gjør.» Lukas 16:8

Kristi himmelfartsdag i Etiopisk kalender

Kristi himmelfartsdag feires 40 dager etter påske. Feiring av årets Kristi himmelfartsdag blir torsdag den 13. juni 2024. Jesus viste seg til disiplene ved flere anledninger etter oppstandelsen. I denne perioden var han sammen med dem, fortalte dem om Guds rike og gav dem utallige bevis. «Etter å ha lidd døden sto han levende fram for dem med mange klare bevis på at han levde: I førti dager viste han seg for dem og talte om det som hører Guds rike til.» Apostlenes gjerninger 1:3.

Etter disse 40 dagene samler Jesus disiplene sine og lover at Den hellige ånd skal komme til dem og gi dem kraft. Deretter blir han løftet opp i en sky og tatt opp til himmelen.

«Gud stiger opp til jubelrop, Herren stiger opp mens hornene gjaller. Syng for Gud, ja, syng og spill, syng og spill for vår konge!» Sal 47: 6-7

 

Diakon Gorgorios holder sine siste foredrag for ortodokse ungdommer i dag 01. juni fra kl. 16 og i morgen etter Gudstjeneste

Diakon Gorgorios holder siste foredrag for ortodokse ungdommer i dag 01. juni fra kl. 16 og i morgen etter Gudstjeneste.
Menighetsrådet inviterer alle troende til å delta!