«Metsagu» den 4. uken i fastetiden

Den fjerde uken i faste tiden oppnevnt som «Metsagu». Vår kirke lærer i denne uka mye om Herrens makt og helbredelse av de syke. «Metsagu» som betyr pasient eller syk er navnet gitt til mannen som hadde vært syk i trettiåtte år og som hadde ventet på en sjanse til å bli frelst ved den Baptist sjøen, Betesda. Jesus så ham ligge der og visste at han hadde vært syk lenge, og sa til ham: «Vil du bli frisk?» Og Metsagu svarte: «Herre, jeg har ingen som kan få meg ned i dammen. Da sier Jesus til ham: «Stå opp, ta båren din og gå!» Straks ble mannen frisk, og han tok båren sin og gikk. Johannes 5: 1-15

«Mikurab» den 3. uken i fastetiden

«Mikurab» betyner tempel eller Synagoge på norsk. Den 3. uken i hoved fastetiden er oppnevnt etter dette. Mikurab er den generelle termen for jødiske bønne- og forsamlingshus. Oppnevnelsen er til minne for at Vår Herre Jesus Kristus gikk i tempelplassen og jaget ut alle dem som drev med noe annet foretning enn Guds bønn.
«Så gikk Jesus inn på tempelplassen og jaget ut alle dem som solgte og kjøpte der. Han veltet pengevekslernes bord og duehandlernes benker og sa til dem: «Det står skrevet: Mitt hus skal kalles et bønnens hus. Men dere gjør det til en røverhule.»» Matt 21፡12-13

«Brennende iver for ditt hus har fortært meg. På meg falt hånsordene fra dem som håner deg. Jeg gråt og fastet, da ble jeg spottet.» Salmenes bok 69:10-11

Den andre uken i den hoved fasttiden «Kidist»

Den andre uken i hoved fast tiden oppnevnt «Kidist» som betyr «Hellig». Gud er hellig og han forventer at vi skal også være Hellig. «For det står skrevet: Dere skal være hellige, for jeg er hellig.» Peters første brev 1:16.
F.o.m. søndag 17. og t.o.m. lørdag 23. mars  i hele uken blir det sunget og forkynt om helligheten av sabbaten. Altså lærer vår hellige kirke i denne tiden om hellighet.

De 8 ukene i hoved fast tiden er oppnevnt av den Hellige Yared som er lærer, pioner og komponist av den Etiopisk ortodokse tewahedo kirkelige ritualer og sanger.

«Det var Herren som skapte himmelen. Høyhet og herlighet er foran ham, makt og glans i hans helligdom.» Sal 96:5-6

«Zewerede»- den første søndagen av hovedfastetiden før Etiopisk påske

En av de 7 faste tidene i den Etiopisk ortodokse tewahedo kirke heter «Abiy tsom», som betyr hoved faste tid. Årets hoved fastetid begynner mandag 11. mars 2024 og pågår i 55 dager fram til Etiopisk påske. Dette er et eksempel på at Jesus Kristus fastet i førti dager og førti netter rett etter at han ble døpt av døperen Johannes. Matteus 3:13–17
De 8 ukene i den faste tiden har sin egen merkenavn og betydning som oppnevnt av Kidus Yared i den Etiopis ortodokse tewahedo kirke. Følgelig kalles den første søndagen og hele uken i fastetiden «Zewerede» som betyr «å stege ned». I den tiden blir det forkynt Guds ord om inkarnasjonen- at Gud kom ned fra himmelen, ble født i Betlehem gjennom Den hellige jomfru Maria og via Den Hellige Ånd til å frelse mennesker. Gud kom ned fra himmelen for å lære oss at han elsker oss, og at vi derfor burde elske hverandre.
Bare i Jesu Kristi person og verk kan vi finne Gud, hans kjærlighet og evige liv. «Ingen annen er steget opp til himmelen enn han som er steget ned fra himmelen: Menneskesønnen, som er i himmelen. Johannes 3:13»